Tre systrar knyter samman Ydre och Paris

Folklivsforskaren Leonard Rääf, Ydredrotten, dog på Forsnäs gård 1872. Hans stilige sonson Axel Rääf är en av huvudpersonerna i en ny bok om arkitekten Ingrid Wallberg. Axel gifte sig i tur och ordning med två av Ingrid Wallbergs systrar, Lotti och Greta, och fick sammanlagt åtta barn. När Axel fann Greta, hittade Lotti i Paris en musiker som var bror till arkitekten Le Corbusier. Därmed öppnade sig vägen för Ingrid till Le Corbusiers ateljé och hon blev 1927 Sveriges första kvinnliga arkitekt med egen byrå.
Anne Brügge har med boken Ingrid Wallberg, arkitekt och funktionalist lyft fram en modig pionjär, som också samarbetade med Axel Rääf i styrelsen för familjeföretaget Wallbergs Fabriks AB i Halmstad.
Välkommen på en spännande föreläsning samt kaffe och kaka i pausen.

Anmäl dig genom att swisha 100:-/ pers ( Lucie Rääf) 0706301921, ref Ingrid

Visa mindre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »