Att måla akvarell är ett äventyr. Mina målarkurser är avkopplande, med nya upptäckter, kunskaper och mycket målarglädje. Att lära sig måla akvarell är inte så svårt om man får rätt grundkunskaper om papper, och färger/pigment.

Kursen innehåller:
• Grundkunskaper om papper, penslar och färger och pigment
• Mixa tekniker vått i vått och vått på torrt papper.
• Förändra bilden under torkningen.
• Fördjupning i olika pigments karaktärer, färgblandningar
• Få in mer ljus och kontrast i bilden.
• Tips och trix att balansera och bli färdig med en bild.
• Arbeta självständigt med en idé. Givetvis stöttar jag med individuell handling.

I min roll som handledare tycker jag grundkunskaper om materialet är viktiga. Sedan vill jag verkligen ge skaparkraft och mod till de som målar för mig. Att våga släppa loss och känna hur kul det är att skapa, att se utvecklingen och glädjen hos mina elever, är fantastiskt kul.

Du som har gått kurs innan kommer utveckla ditt måleri ytterligare. För dig som inte målat innan får viktiga och bra grunder.  Mina erfarenheter som lärare i måleri baseras på 5 års konstutbildning och mer än 15 års kurser utomlands och i Sverige.

 

Kommentarer från kurser jag haft:

”Hög kvalitet på allt, kursupplägg, övningar, ateljén och Lucies avspända sätt att lära mig mer om akvarellmålning. Jag är glad att jag äntligen börjat måla igen.”

“Det blev en avspänd och trygg stämning direkt. Vi hade roligt. Jag lärde mig massor.”

”Kurserna är i Lucie Rääfs underbara ateljé på Saltsjöqvarns kaj, en av Stockholms vackraste ateljéer.”